Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Grey Areas...


Για τον καθένα, ο ίδιος είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης. Κανείς δε νοιάζεται όσο νομίζεις για να πλάσει ολόκληρη ιστορία γύρω σου. Ακόμα και αν μας αρέσει να θεωρούμε ότι είμαστε τόσο σπουδαίοι που οι άλλοι κάνουν ολόκληρα σενάρια για εμάς, πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι ότι κάποιος θέλει να σε πληγώσει. Είναι ότι δε τον νοιάζει (ή δεν τον νοιάζει επαρκώς) αν αυτό συμβεί (μπροστά στον προσωπικό και απείρως σημαντικότερο στόχο του). Από την άλλη δεν τον νοιάζει και τι θες ή τι κάνεις, ειδικά αν στο τέλος της ημέρας ο ίδιος βιώνει και απολαμβάνει όσα επιθυμεί. Η ζωή βιώνεται ατομικά, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των άλλων. Η ομαλότητα και η αρμονία απλώς διευκολύνουν. Άλλωστε, το ότι κάτι αποτελεί πρόβλημα, δε συνεπάγεται ότι αποτελεί δικό σουπρόβλημα. Καθημερινά αγνοούμε, επιδεικτικά, τρομακτικά πολλά προβλήματα, πόνο, δυστυχία.

Οι συμπεριφορές μας ανήκουν σε γκρίζες ζώνες. Για παράδειγμα, δεν είναι ότι δεν θες κάτι. Το θες, αλλά όχι αρκετά, ώστε να το προσπαθήσεις περισσότερο. Δεν έχει σημασία ο λόγος ή η αιτία. Ας δείξουμε κατανόηση και ας υποθέσουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, με προβλήματα και τα συναφή. Αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Για τους άλλους θα είσαι πάντα αυτός που δε το προσπάθησε, αυτός που απογοήτευσε, αυτός που πλήγωσε, αυτός που απέτυχε κ.ο.κ.. Και θα έχουν δίκαιο. Ρετσινιά! Αιτίες πίσω από συμπεριφορές πάντα υπάρχουν. Κανένας όμως δε συμπάσχει περισσότερο με τις δικές σου αιτίες απ’ ότι με τις δικές του. Οι πράξεις ή οι απραξίες μας φωτίζουν την προσωπικότητά μας με τρόπους άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο κολακευτικούς. Αλλά αυτό έχει σημασία μόνο, όταν μας ενδιαφέρει η άποψη που έχει κάποιος ή οι άλλοι για εμάς, καθώς κάποια μάτια βλέπουν πιο καλά κι άλλα όχι.

Τέλος, είναι ανόητο πως βασίζουμε την άποψή μας για όσα συμβαίνουν στο παρόν και όσα θεωρούμε δεδομένα για το μέλλον, αποκλειστικά σε όσα μάθαμε και είδαμε στο παρελθόν (με κάθε περιθώριο σφάλματος σε αυτά). (Τι έχω πάθει και οι τελευταίες αναρτήσεις είναι κατατονικές;!)

Υγ. 1 Η φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης (εκτός από πανέμορφη) μοιάζει να την έχω ξαναβάλει, αλλά όχι, είναι παρόμοια :P

Υγ. 2 You'd better run :)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)