Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Το τρένο της Αγάπης


Καλό μήνα και επισήμως αναγνωστάκια! Τι να πω γι αυτόν τον υπέρλαμπρο και τρεισαγαπημένο μήνα πια! Ο πιο όμορφος, πιο ευτυχισμένος, πιο τέλειος μήνα κάθε χρονιάς! Όπως λέω συχνά είναι Δεκέμβρης και τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά! ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ :D :D :D


Εύχομαι ο τελευταίος μήνας για μία τόσο όμορφη και γεμάτη γεγονότα και αλλαγές χρονιά να σας γεμίσει χαρά και αν υπάρχει κάτι που επιζητείτε και δεν το έχετε ακόμα να σας το χαρίσει απλόχερα. Μέρες που είναι λοιπόν λέω να μιλήσουμε για την αρμονία και την καλοσύνη. Ακολουθούν γιορτές αγάπης, συγχώρεσης και γαλήνης. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συσφίξουμε τις σχέσεις με τους κοντινούς μας, με όσους έχουμε απομακρυνθεί μα και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Η προσφορά και η δοτικότητα κανονικά θα έπρεπε να ήταν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό όλων μας ανεξαιρέτως και όχι μόνο στις γιορτές, μα καθημερινά. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι κατά βάση είμαστε ή γεννιόμαστε με καλά και αγαθά αισθήματα. Αλλά αργότερα, μεγαλώνοντας, αρχικά λόγω συγκυριών και έπειτα λόγω επιλογής, μπορεί να γεννηθεί μέσα μας ο φθόνος, το μίσος, η κακία, η πονηριά, ο κακώς εννοούμενος εγωισμός και άλλα. Αλλά ουδείς τέλειος και αν δώσουμε ευκαιρίες και δείξουμε το σωστό δρόμο, όλοι μας μπορούμε να βελτιωθούμε!

Δυστυχώς τα άσχημα γεγονότα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε στη ζωή ούτε να τις απογοητεύσεις ή τις αποτυχίες. Και είναι αποδεκτό και ανθρώπινο οι μικρές ή μεγάλες πίκρες να μας πληγώνουν, να μας εξοργίζουν ακόμα και με την ίδια την ζωή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ζωή δεν είναι όμορφη ούτε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά μας. Κάθε άλλο μάλιστα.

Ο καθένας μας ανεξάρτητα την ηλικία, την ανατροφή ή την οικονομική κατάσταση σε διάφορες φάσεις τις ζωής του καλείται να αντιμετωπίσει όμορφες και άσχημες στιγμές. Για τον μικρόκοσμο λοιπόν του καθενός μας όλα αυτά μας φαίνονται θεόρατα και σπουδαία, ακόμα και αν ξέρουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Στην ουσία αυτό είναι που μας ενώνει  όλους τους ανθρώπους.

Επομένως, αντί να εξοβελίζουμε τους έχοντες ή τους ανώτερους ή τους κατώτερους ή να κλαίμε μονίμως την μοίρα μας και να κοιτάμε την πάρτη μας μπορούμε απλά να μπούμε για λίγο στη θέση των άλλων. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Σε κάνει να κατανοείς τις αντιδράσεις του και να καταλάβεις ότι σας ενώνουν πιο πολλά απ' όσα πιστεύεις.

Οι άνθρωποι όπως έχω ξανά πει έχουμε τις ίδιες ανάγκες για αποδοχή, αγάπη, ειλικρίνεια, σεβασμό και εμπιστοσύνη. Όλα αυτά βέβαια κατακτώνται μέρα με την μέρα λίγο λίγο και απαιτούν την σύμπραξη μας με άλλους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε όποιον μας έχει ανάγκη χωρίς να ζητάμε αντάλλαγμα. Να γίνουμε αλλιώς, επιβάτες, ξεναγοί και οδηγοί του τρένου της αγάπης με προορισμό την καρδιά του καθενός μας ξεχωριστά!

Πάντα όταν μπορούμε πρέπει να βοηθάμε. Αυτό μας δίνει εσωτερική πληρότητα και δημιουργεί θετικές ισορροπίες στη ζωή μας. Όταν σέβεσαι την "δημιουργία", τα όντα και το περιβάλλον γύρω σου, κάνεις θετικές αλληλεπιδράσεις, ζεις πιο αρμονικά με αυτό και χτίζεις δεσμούς και διαύλους αλληλοϋποστήριξης.

Πάρε παράδειγμα, όσο πιο πολύ φροντίζεις τον σπίτι σου και το περιποιείσαι και προσπαθείς να έχεις καλές σχέσεις όσους ζεις μαζί, τόσο πιο όμορφη και ψυχικά και αισθητικά είναι η διαμονή. Φαντάσου τότε όλους τους ανθρώπους σαν μία μεγάλη οικογένεια που ζούμε όλοι μαζί στον πλανήτη γη και αυτός είναι το σπίτι μας. Φυσικά υπάρχει διαφορετικότητα, αλλά είναι στο χέρι μας να την αποδεχτούμε, την εκτιμήσουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όλες τις διαφορετικότητες να συνυπάρχουν αρμονικά και ειρηνικά. Προσπαθώντας, ασφαλώς για συνεχή εξέλιξη και βελτιώσεις, συλλογικά!

Αυτές οι μέρες, μπορούν να λειτουργήσουν σαν αφορμή να γίνεται ο καθένας μας ο από μηχανής θεός για όσους έχουν ανάγκη κάτι υλικό ή κάτι άυλο. Ένα πιάτο φαΐ  μία κουβέντα υποστήριξης, μία ζεστή αγκαλιά και ένα "όλα θα πάνε καλά".

Κάντε το σε όσους αγαπάτε, γιατί καμία σχέση δεν είναι δεδομένη, γιατί στην καθημερινότητα και την ρουτίνα πολλές έννοιες κρύβονται και γιατί ό,τι αγαπάς δε θα σε περιμένει για πάντα!
Κάντε το και σε όσους δε ξέρετε καν και δεν θα ξαναδείτε! Είναι τόσο μαγικό όταν κάτι δεν πάει καλά  να νιώθεις ότι ένα μαγικό χέρι σε φρόντισε χωρίς υποχρέωση, από το πουθενά και χωρίς αντάλλαγμα! Είναι η χρυσόσκονη της ζωής. Μας κάνει να πιστεύουμε στην δύναμη της αγάπης, την εσωτερική μας δύναμη και να διατηρούμε την ελπίδα!

Προσπαθήστε λοιπόν με κάθε τρόπο να μοιραστείτε όλη την ανάγκη που έχετε για αγάπη! Εκείνη θα επιστρέψει μόνη της σε εσάς! Ας κάνουμε τον κόσμο ένα ομορφότερο μέρος για να ζούμε. Η ψυχική πληρότητα είναι ανεκτίμητη και καμία επένδυση ή τεχνολογία δεν μπορεί να την δώσει, μόνο ο ένας στον άλλον! Προλαβαίνουμε... ;)


Καλά μας Χριστούγεννα!


2 σχόλια:

 1. Και εγώ νομίζω πως προλαβαίνουμε Venus :)

  Καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ!!!

   Χαίρομαι που το πιστεύεις! Μακάρι να είμαστε πολλοί!!!

   Διαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)